Park4Pets
Влез · Регистрирай се  
Последни събития
21.12 Купете красивият благотворителен календар на dailapa.dog.bg

13.12 Благотворителен календар в помощ на децата с онкологични заболявания

01.10 Две събития по повод четвърти октомври - световен ден за защита на животните

13.07 Съвместна пресконференция на тема: Защо Комисията по правни въпроси в НС отново не прие законопроектите за инкриминиране на особената жестокост към животните в България?

28.06 До края на седмицата „Четири лапи” ще кастрират бездомни животни в Златоград

Последна обява
Тип: Подарявам
Категория: Куче
Заглавие: Плюшената Бони търси стопани
Пол: Момиче

Приятели

Velvet Heart kennel - Chinese Shar-Pei

dog.bg форум

БЕЗДОМ.инфо

Първи Български Зоопортал

Български Нюфаундленд Клуб "ТОП НЮФ"

Сдружение "Приятели на котката"

  Събития > Кампании, акции и протести > Български артисти и музиканти срещу насилието над животни

Български артисти и музиканти срещу насилието над животни

Милена, Елица Тодорова, Веси Бонева, Виолета Марковска и други български знаменитости застанаха зад кампанията на „Град за отговорни хора”

Български знаменитости застават срещу насилието над животни редом с гражданска група „Град за отговорни хора” и стотици хиляди хора в социалните интернет мрежи. Милена Славова, Елица Тодорова, Бате Енчо, Ювиги, Веси Бонева, Виолета Марковска, Хората от Гетото и още любимци на българската публика подкрепят искането за криминализиране на проявите на особена жестокост към животни  с участието си в благотворителен видеоклип към кампанията „Срещу насилието”. Клипът е създаден с безвъзмездната помощ на рекламна агенция "Бригада" и фирма “Social Me”.

Инициативата стартира в началото на 2009 година и постигна частичен успех. С окончателно гласуване през април 2009г., българският парламент инкриминира само организирането на боеве с животни, но не счете жестокостта към животните за обществено значима, макар тя отдавна да се третира като престъпление в развитите държави по света, а също и във всички държави от ЕС с изключение на България и Румъния.

След поредните зверства, като най-фрапиращ е случая на кучето с отрязани крайници от с. Дряново, обществената нетърпимост избухна и стотици хиляди хора се обединиха срещу насилието над животни. Фейсбук групите организираха протести и подписка из цялата страна. Правителството и депутатите демонстрираха политическа воля да приемат необходимите промени в НК на Република България и да обявят особената жестокост към животните за престъпление, като те следва да се гласуват от Парламента.

„Нашата гражданска група работи активно върху информирането на хората колко опасни са за обществото подобни деяния, подкрепяме действията и на други организации в тази насока”, сподели Д-р Мила Бобадова, ветеринарен лекар и един от представителите на „Град за отговорни хора”. „Жестокостта към животни е един наистина обществено опасен акт - има проучвания, доказваща пряката връзка между насилието над животни и това над хора, затова обществото трябва да покаже ясна позиция и да се противопостави на толерирането на подобни деяния.”, добавя тя.

„Животното винаги ти е предано. При него я няма тези завист и този егоизъм, който са обзели хората. То е едно открито същество, което с предаността си и блясъка в очите ти дава толкова много, което трудно може да откриеш. Съжалявам, че много хора не разбират това”, коментира рок певицата Милена Славова.
Актрисата Виолета Марковска, споделя: „Аз съм против насилието във всичките му форми. Това определя същността ни като човешки същества. Да можеш да обичаш и да правиш добро, това е най-възвишеното нещо, което за съжаление не всеки умее”.
„Всеки един от нас, независимо дали е популярен или не, може да даде пример със своето лично отношение. Ние сме създадени да живеем в хармония с животните и природата около нас. Любовта е най-важното нещо и животните много силно я усещат”, призовава Елица Тодорова.19.05.2010г.


Предишни събития:

     11.05 От сряда наши и чужди лекари ще преглеждат мечките в Белица
     02.05 "Приятели на животните - Бургас" заместват Гражданска защита
     19.04 Едно кутре чай, моля – Чаено парти на Анимъл Рескю София
     15.04 Приятели на животните инкриминират насилието
     08.04 Протести и подписки из цялата страна за инкриминиране на особената жестокост към животни - 10 април, събота


Последни новини
28.10 Исторически поврат в отношението към котките и кучетата в Европа

29.06 Ново зверство: обесиха куче в София

28.06 В Сърбия се очаква от есента Зоополиция

02.06 Официално откриване на Централна ветеринарна клиника в София

17.05 Кинолози внасят отворено писмо до Столична община

Последни ресурси
19.11 Пътеводител на добрия стопанин - брошура

23.10 Какво да направя, ако стана свидетел на жестокост към животно

14.10 Безплодие при кучето

14.10 Контрацептиви за животните

26.08 Още нещо за паразитите, противопаразитните лекарства и нуждата от навременно обезпаразитяване

Новости на сайта
27.09 "Пауза" на www.PARK4Pets.com

12.08 Раздел "Обяви" вече работи официално, съотвено и регистрцията на нови потребители!

14.08 Park4Pets в Гугъл

Park4Pets © 2008