Park4Pets
Влез · Регистрирай се  
Последни събития
21.12 Купете красивият благотворителен календар на dailapa.dog.bg

13.12 Благотворителен календар в помощ на децата с онкологични заболявания

01.10 Две събития по повод четвърти октомври - световен ден за защита на животните

13.07 Съвместна пресконференция на тема: Защо Комисията по правни въпроси в НС отново не прие законопроектите за инкриминиране на особената жестокост към животните в България?

28.06 До края на седмицата „Четири лапи” ще кастрират бездомни животни в Златоград

Последна обява
Тип: Подарявам
Категория: Куче
Заглавие: Плюшената Бони търси стопани
Пол: Момиче

Приятели

Velvet Heart kennel - Chinese Shar-Pei

dog.bg форум

БЕЗДОМ.инфо

Първи Български Зоопортал

Български Нюфаундленд Клуб "ТОП НЮФ"

Сдружение "Приятели на котката"

  Събития > Кампании, акции и протести > „Четири лапи” ще кастрират уличните животни в Пловдив до края на месеца

„Четири лапи” ще кастрират уличните животни в Пловдив до края на месеца

От вчера екип на международната организация за защита на животните „Четири лапи” е в Пловдив, където ще помага на общината при овладяването на популацията от безстопанствени кучета и котки. Това е втората фаза от сътрудничеството между неправителствената организация и местната власт, започнало през есента на миналата година с извършване на преброяване на скитащите животни в града.

По време на проекта ще работим предимно с котки, тъй като броят им в Пловдив е доста висок. Всички животни, които заловим, ще бъдат кастрирани, ваксинирани срещу бяс и обезпаразитени вътрешно и външно, съгласно изискванията на българското законодателство, обястява д-р Марина Иванова, ръководител на проектите за бездомни животни към „Четири лапи”. „Животните ще престояват при нас 24 часа, след което ще бъдат връщани по местата, от които са заловени. Това е възможно, тъй като лекарите ни оперират по малко познат у нас метод, който позволява много бързо възстановяване на животните без здравето им да е изложено на какъвто и да било риск. Кастрираните кучета ще бъдат обозначени със синя ушна марка и татуировка на ухото, а котките – само с татуировка.”

Екипът на фондацията пристигна заедно със своята мобилна амбулатория, която ще е разположена на територията на Зооветеринарния комплекс на изхода от Пловдив в посока Пазарджик. По време на проекта се предвижда обработката на над 400 животни, а за есента е предвиден втори етап с продължителност отново около месец.

Целта на съвместната ни работа с общината не е да обхванем всички бездомни животни, които са над 7000, а най-вече да предадем опита си на общинския екип от Зооветеринарния комплекс, продължава д-р Иванова. „След като приключим работата си в Пловдив, ще изготвим за отдел „Екология” доклад за извършената дейност, който ще съдържа и препоръки за подобряване на качеството на работата на общинската структура, отговаряща за бездомните животни в града.”

„Четири лапи” е международна фондация със седалище Виена и представителства във Великобритания, Холандия, Германия, Швейцария, Унгария, Румъния и България. В Брюксел функционира и офис по европейска политика. У нас фондацията е позната най-вече с Парка за танцуващи мечки в гр. Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо. Организацията е също така ангажирана с проекти за органичаване на броя та безстопанствени животни по хуманен начин, като у нас за 2010 г. се предвижда обработването на над 2000 животни. Всички проекти на „Четири лапи” се финансират изцяло от дарения, идващи от над 400 000 поддръжници на организацията от целия свят. В края на 2008 г. Фондация „Четири лапи” подписа споразумение с Министерство на земеделието и храните за съвместна дейност по прилагането на Закона за защита на животните.

За контакти:
Д-р Марина Иванова, Проекти за бездомни животни на фондация "Четири лапи", тел.: + 359 884 738 515, и-мейл: marina.ivanova@vier-pfoten.org
Явор Гечев, Ръководител отдел Маркетинг за България на фондация "Четири лапи", тел.: + 359 887 875 264, и-мейл: yavor.gechev@vier-pfoten.org


04.03.2010г.


Предишни събития:

     12.01 Семинар - дисплазия
     19.12 Дивата природа на България в помощ на нашите деца! - изложба
     13.12 Купете Благотворителен календар на dailapa.dog.bg
     01.12 Пет нови лъва от Европа в парка Лайънсрок в Южна Африка
     23.11 Кампания на Софийска колегия на Български ветеринарен съюз срещу кучешката тения


Последни новини
28.10 Исторически поврат в отношението към котките и кучетата в Европа

29.06 Ново зверство: обесиха куче в София

28.06 В Сърбия се очаква от есента Зоополиция

02.06 Официално откриване на Централна ветеринарна клиника в София

17.05 Кинолози внасят отворено писмо до Столична община

Последни ресурси
19.11 Пътеводител на добрия стопанин - брошура

23.10 Какво да направя, ако стана свидетел на жестокост към животно

14.10 Безплодие при кучето

14.10 Контрацептиви за животните

26.08 Още нещо за паразитите, противопаразитните лекарства и нуждата от навременно обезпаразитяване

Новости на сайта
27.09 "Пауза" на www.PARK4Pets.com

12.08 Раздел "Обяви" вече работи официално, съотвено и регистрцията на нови потребители!

14.08 Park4Pets в Гугъл

Park4Pets © 2008