Park4Pets
Влез · Регистрирай се  
Последни събития
21.12 Купете красивият благотворителен календар на dailapa.dog.bg

13.12 Благотворителен календар в помощ на децата с онкологични заболявания

01.10 Две събития по повод четвърти октомври - световен ден за защита на животните

13.07 Съвместна пресконференция на тема: Защо Комисията по правни въпроси в НС отново не прие законопроектите за инкриминиране на особената жестокост към животните в България?

28.06 До края на седмицата „Четири лапи” ще кастрират бездомни животни в Златоград

Последна обява
Тип: Подарявам
Категория: Куче
Заглавие: Плюшената Бони търси стопани
Пол: Момиче

Приятели

Velvet Heart kennel - Chinese Shar-Pei

dog.bg форум

БЕЗДОМ.инфо

Първи Български Зоопортал

Български Нюфаундленд Клуб "ТОП НЮФ"

Сдружение "Приятели на котката"

  Събития > Кампании, акции и протести > Фолклорен концерт в защита на Добружанския бряг

Добружанският бряг е в опасност - както крайбрежната, така и принадлежащата морска природа, са в опасност да бъдат увредени завинаги. Това, което на други места в България е вече факт, тук тепърва предстои. Но за това пък тук, както не навсякъде в България, има много будни хора, готови да се ангажират за опазването на местната природа.

На 30 август в Балчик доброволци от коалиция „За да остане природа” с невероятна подкрепа на местни граждани организираха фолклорен концерт с мото „Пророда и фолклор”. Концертът беше на пешеходната алея край морето, където минават много посетители на града. По време на целия концерт, а и след това имаше информационна акция „Природата в опасност”, където бяхме изложили снимков и писмен материал за опасностите, които грозят природата и възможностите за опазването й. Имаше много посетители, за много от тях тази тема е болна и позната, но има и много, които за първи път се срещнаха с унищожителното въздействие на човека върху природата в такива размери.

Женската певческа група от Балчик, в съпровод с брилянтния акордионист бай Панчо, изпълниха много хубави песни от добружанския край, две песни изпълни и младата им солистка, с което затоплиха сърцата на посетителите. В началото и в края бай Панчо свири прекрасни хора, на които се хванаха да играят и певиците, и посетителите.

Природа и фолклор не бяха съчетани случайно като на някои предизборни събрания, ние показахме взаимодействието на прекрасната природа с фолклора ни. Когато дойдоха певиците, пъстри като майска поляна, и запяха и когато засвири бай Панчо, като че ли всички птици за концерт докараха, като че ли не бяхме на алеята, а сред китна природа. Това искахме да покажем - защо е толкова важно да опазим природното ни богатство.

Специални благодарности на подкрепилите ни Валя и синът й Адриян, Софка - ръководителката на певческата група, Панчо с акордеона, Атанаска с многото информация и контакти, майка ми Ганка, братята ми Джое и Франк и всички други, които спонтанно се включиха в организацията и спомогнаха да успеем за има-няма 3 дни да организираме концерта.

За да се предотврати унищожаването на природата по добружанския бряг ще са нужни много сили и време, но това което се случи на концерта, показа че надежда има, но нека не се заблуждаваме - само с огромен обществен ангажимент, който ще изисква от всеки много, ще успеем да организираме едно устойчиво бъдеще със запазена природа, което ще даде много по-големи възможности за развитие на местното население, отколкото това, което искат да ни скалъпят тези хора, които унищожават природата в момента.

Предстоят още подобни мероприятия и в другите градове и села в околноста, за да разберат „отровния хляб” който им се предлага в момента.

Тепърва ще бъдем в Каварна, Кранево, Шабла, Добрич, Варна. Ще изтръгнем хората от ноктите на незнанието, неведението и принудителното примиряване.

Станислав Бояджиев
Коалиция „За да остане природа"02.09.2008г.


Предишни събития:

     01.09 Кампанията" НЕ на съседската намеса в личния живот!" тече със страшна сила!
     30.08 20 милиона кучета и 5 милиона котки изяждат в Китай ежегодно
     30.08 Стартира SMS Кампания "Помогни ми да порасна!" - помогнете на дивите животни в беда!
     29.08 Доброволци се грижат за 375 животни, спасени от "дом"
     24.08 Възражение против чл.6, ал.1, т.6 и чл.11, ал.1, т.10, буква „л” от Законопроекта за управление на етажната собственост


Последни новини
28.10 Исторически поврат в отношението към котките и кучетата в Европа

29.06 Ново зверство: обесиха куче в София

28.06 В Сърбия се очаква от есента Зоополиция

02.06 Официално откриване на Централна ветеринарна клиника в София

17.05 Кинолози внасят отворено писмо до Столична община

Последни ресурси
19.11 Пътеводител на добрия стопанин - брошура

23.10 Какво да направя, ако стана свидетел на жестокост към животно

14.10 Безплодие при кучето

14.10 Контрацептиви за животните

26.08 Още нещо за паразитите, противопаразитните лекарства и нуждата от навременно обезпаразитяване

Новости на сайта
27.09 "Пауза" на www.PARK4Pets.com

12.08 Раздел "Обяви" вече работи официално, съотвено и регистрцията на нови потребители!

14.08 Park4Pets в Гугъл

Park4Pets © 2008