Park4Pets
Влез · Регистрирай се  
Последни събития
21.12 Купете красивият благотворителен календар на dailapa.dog.bg

13.12 Благотворителен календар в помощ на децата с онкологични заболявания

01.10 Две събития по повод четвърти октомври - световен ден за защита на животните

13.07 Съвместна пресконференция на тема: Защо Комисията по правни въпроси в НС отново не прие законопроектите за инкриминиране на особената жестокост към животните в България?

28.06 До края на седмицата „Четири лапи” ще кастрират бездомни животни в Златоград

Последна обява
Тип: Подарявам
Категория: Куче
Заглавие: Плюшената Бони търси стопани
Пол: Момиче

Приятели

Velvet Heart kennel - Chinese Shar-Pei

dog.bg форум

БЕЗДОМ.инфо

Първи Български Зоопортал

Български Нюфаундленд Клуб "ТОП НЮФ"

Сдружение "Приятели на котката"

  Събития > Кампании, акции и протести > Бонсай демонстрация на Валтер Пал във Варна

Бонсай демонстрация на Валтер Пал във Варна

На 20 септември по покана на Бонсай Клуб България и неговия регионален представител Мартин Аргиров, във Варна ще гостува световно известният специалист и демонстратор на бонсай изкуството Валтер Пал.

Бонсай Клуб България кани всички медии, граждани и гости на Варна да присъстват на изключителното представяне на г-н Пал – световно известен немски демонстратор и специалист в областта на бонсай изкуството, печелил множество награди със своята колекция, участвал на десетки форуми, семинари, конференции по целия свят, член на Европейската Бонсай Асоциация, на Международната Бонсай Асоциация и др.

От 10 часа на 20 септември, неделя, на сцена „Раковина” в Морската градина ще започне уъркшоп с избрани участници от Бонсай Клуб България, който по-късно ще продължи със специална демонстрация на г-н Валтер Пал.

Целта на събитието е това изкуство да стане обществено известно, като идеята пада върху културното развитие на обществото и обогатяване на неговите ценности. Осъзнавайки нуждата от повече гласност у нас на това красиво древно източноазиатско изкуство, носещо вътрешна хармония и спокоен уравновесен начин на живот, организаторите биха искали да покажат на зрителите и минувачите същинската връзка между човека и заобикалящата го природа.

Заповядайте! 20 септември, неделя, от 10 до 18 ч., сцена „Раковина”, Морска градина

 

Повече за Валтер Пал
Валтер Пал е роден през 1944 г. в Австрия. От 1980 Валтер упражнява бонсай като хоби. След кариерата си, като главен мениджър на компания за промишлена електроника и консултинг окончателно взема решение през 1990 г. да прекарва времето в живота си, като бонсай специалист. Днес Валтер е един от най-популярните бонсай творци, който взема участие на повечето международни сцени. Той е посетил голяма част от европейските държави, както и Южна Африка, Австралия, Канада и Съединените щати, Израел, Аржентина и други. Неговите лекции са богатство. „Валтер Философията” за демонстрации е първо и преди всичко да осигури основа за високото качество по работата с бонсаи, добавя значително количество от обяснения за публиката, която ясно да разбере процеса на развитието на бонсай. Той е често наричан ходеща енциклопедия за бонсай, от която може постоянно и свободно да се черпят знания. Получил е няколко десетки национални и международни награди за своите красиви, драматични бонсаи. Той е спечелил най-престижната награда Crespi Купата на Италия за неговата добре известна „Rocky Mountain Juniper”, а при всяко едно участие в изложения, неговите бонсаи винаги заемат едно от първите шест места. Също така печели втората и третата и други места в Gingko Купа награди на Белгия Бонсай, които се провеждат на всеки две години. Валтер е една от първите европейци, които работят с местни видове, които той събира в любимите му Алпи. Той вече разполага с колекция от над 500 качествени дървета в различни стадии на развитие и държи магазин резерв от около 1000 собственоръчно саксии за засаждане на бонсаи.Освен с известната си колекция иглолистни той е също много известен с красивите си широколистни дървета. Бонсаите на Валтер са здрави, силни дървета, на които той често продава природни форми. Колкото по-дълго се занимава с развитието на дървото, толкова повече той се измества от традиционните заложени бонсай стайлинг и концепции за дизайн. Само тези, които действително са посетили градината му знаят, че той притежава впечатляваща колекция от шохин бонсаи /shohin bonsai/. В продължение на много години Валтер се занимава с написването на дълга и изчерпателна Бонсай енциклопедия. Дано някой ден тя да бъде публикувана. Също така е написал повече от 100 статии, които са били публикувани в Западни бонсай списания. Валтер е много добър фотограф и е в състояние да предостави много високо качество на снимките, които да пренесат още по-навътре читателя в духа на бонсай изкуството.

Повече за Бонсай Клуб България
Бонсай Клуб България е създаден от ентусиасти и любители на древното източно изкуство Бонсай. Всичко започнало с ежедневни виртуални срещи и коментари в личен бонсай форум, като първата среща на тези господа, живеещи в различни градове в страната, се състояла в София на 05.04.2008 година. Целта на клуба е:
- да обедини интернационални клубове, регионални и местни клубове и всички любители и собственици на бонсаи и сродни на изкуството творения в България, както и други организации и съмишленици обединени под идеите на клуба и други общи и взаимни интереси;
- да провежда срещи, семинари, лекции и демонстрации с идеята да се придобиват умения и знания, обмяна на опит, както и привличане на нови членове и разпространяване и разширяване на обхвата на това древно изкуство в обществото, чрез издаване на бюлетини, публикации, статии и участия в медиите;
- да организира изложения на бонсаи в страната и участието на членовете на клуба в бонсай изложения в чужбина, създаване на връзки с чужди клубове и обединяването на всички имащи интереса и желанието да бъдат част от голямото бонсай семейство.
- да съдейства на международни и местни организации в запазването на ценните видове в природата, да участва в акции по озеленяване и други подобни програми, с цел поддържане на екологичното равновесие и неговото запазване.

Бонсай Клуб България благодари за съдействието и помощта на Модус Хотел, Градински център Мавроматис /Гърция/, АЛД Паркове и Градини ЕООД, Градински център и разсадник Хоум Гардън, Градински център Ерика, Флоримекс България ООД, Агенция за сигурност Телепол ЕООД, официален вносител и борса за цветя „Белфльор” и др.

източник: Бонсай Блог на Мартин Аргиров17.09.2009г.


Предишни събития:

     16.09 2010 - Програма на киноложките изложби в България
     14.09 Втори кастрационен проект на „Четири лапи” във Видинска област
     08.09 М-Тел ЕКО Грант програма възстановява изчезнали видове и защитени територии
     08.09 На 4 септември успешно приключи поредната акция на Спасителния център на Зелени Балкани
     08.09 Община Ветово започва кастрация на кучетата


Последни новини
28.10 Исторически поврат в отношението към котките и кучетата в Европа

29.06 Ново зверство: обесиха куче в София

28.06 В Сърбия се очаква от есента Зоополиция

02.06 Официално откриване на Централна ветеринарна клиника в София

17.05 Кинолози внасят отворено писмо до Столична община

Последни ресурси
19.11 Пътеводител на добрия стопанин - брошура

23.10 Какво да направя, ако стана свидетел на жестокост към животно

14.10 Безплодие при кучето

14.10 Контрацептиви за животните

26.08 Още нещо за паразитите, противопаразитните лекарства и нуждата от навременно обезпаразитяване

Новости на сайта
27.09 "Пауза" на www.PARK4Pets.com

12.08 Раздел "Обяви" вече работи официално, съотвено и регистрцията на нови потребители!

14.08 Park4Pets в Гугъл

Park4Pets © 2008