Park4Pets
Влез · Регистрирай се  
Последни събития
21.12 Купете красивият благотворителен календар на dailapa.dog.bg

13.12 Благотворителен календар в помощ на децата с онкологични заболявания

01.10 Две събития по повод четвърти октомври - световен ден за защита на животните

13.07 Съвместна пресконференция на тема: Защо Комисията по правни въпроси в НС отново не прие законопроектите за инкриминиране на особената жестокост към животните в България?

28.06 До края на седмицата „Четири лапи” ще кастрират бездомни животни в Златоград

Последна обява
Тип: Подарявам
Категория: Куче
Заглавие: Плюшената Бони търси стопани
Пол: Момиче

Приятели

Velvet Heart kennel - Chinese Shar-Pei

dog.bg форум

БЕЗДОМ.инфо

Първи Български Зоопортал

Български Нюфаундленд Клуб "ТОП НЮФ"

Сдружение "Приятели на котката"

  Събития > Кампании, акции и протести > 20 милиона кучета и 5 милиона котки изяждат в Китай ежегодно

На 8-и август всички погледи ще са насочени към Пекин, тъй като тогава стартират Олимпийските игри. Китай наистина има невероятна култура и история, но тъмната страна на тази азиатска суперсила е все повече на фокус и проблемите със спазването на човешките права, като по време на конфликта в Тибет, предизвигват недоволство из целия свят. По-малко известно е, че стандартите при отношението към животните в Китай също са изключително ниски.


   

Според проучвания всяка година в Китай се консумират около 20 милиона кучета. В резултат на икономическия растеж на страната, кучешкото месо е вече масов продукт на пазара и правителствените субсидии за частни ферми за кучета засилват тази тенденция. В момента има около 100 кучешки ферми в Китай, като броят им постоянно расте. Вече има планове за ферма с капацитет от 10 000 кучета.

Мнението, че кучешкото месо е здравословно и увеличава потентността е все още доста популярно. Понякога месото се използва в традиционната китайска медицина. Въпреки това, свойствата му така и не са доказани. Едно нещо е сигурно обаче - животните страдат и умират по най-жесток начин.

В миналото кучешкото месо е било считано за деликатес в Китай и е било недостъпно за по-голямата част от населението. Било е консумирано предимно през зимата, тъй като хората са вярвали, че то затопля тялото отвътре. Но жизнения стандарт се подобрява и кучешкото месо присъства все по-често в менюто на средната класа през цялата година.

Кучетата се наблъскват в малки клетки и често се транспортират в продължение на дни без храна и вода. Последното проучване на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Китай показва, че кучешко месо може да се закупи на повечето големи пазари. Условията са потресаващи: муцуните на животните са разбити и кървящи, а самите те са пребити до смърт или удушени.

Това варварско умъртвяване се прави нарочно - все още е широко разпространено вярването, че мъчителната смърт на животното подобрява вкуса и силата на месото му (поради повишените нива на адреналин). Животните се бият непрестанно по главата и муцуната докато не умрат по най-мъчителен начин.

Според проучвания около 5 милиона котки се убиват всяка година. Център на търговията с котешко месо е Гуанджоу, столицата на провинция Гуангдонг в южната част на Китай. Всеки ден там се изяждат около 10 000 котки.

Котешкото месо на пазара се продава от посредници, които взимат стоката от фермери. Освен това откраднати домашни любимци също попадат на пазара. Животните се натъпкват в тесни клетки или торби, в които нерядко се транспортират на дълги разстояния без да им се осигури храна, вода или защита от силното слънце. На самия пазар изпадналите в шок животни се хващат за врата с метални клещи и се предлагат за продажба или клане на място. Единственото, което очаква животните оцелели до този момент е мъчителна смърт.

Котките се умъртвяват с удари по главата, електичество или се удушават. След това гърлата им се прерязват или стомасите разпарят докато изтече кръвта. Много котки прекарват последните дни от живота си в задните дворове на ресторанти преди да бъдат сготвени като деликатес. Кухнята на Гуангджоу става все по-популярна и в последните години се е разпространила и в други части на Китай. Едно от най-известните ястия е Лонг Фу Фънг - супа от дракон, тигър и феникс (всъщност от змийско, котешко и пилешко месо).

Органите от котки са също и част от традиционната китайска медицина. В продължение на поколения котешкото месо се използва като лекарство - твърди се, че намалява кръвното налягане и подсилва либидото и бъбреците. Също така, често се консумира през зимата, за да "затопли сотмаха".

Подкрепете петицията на ЧЕТИРИ ЛАПИ срещу жестокото отношение към животните в Китай на адрес:
http://www.vier-pfoten.bg/olimpiada2008

Изпратете линка към петицията и информацията за нея на своите приятели!

Още за отношението към животните в Китай можете да научите на: www.vier-pfoten.bg30.08.2008г.


Предишни събития:

     30.08 Стартира SMS Кампания "Помогни ми да порасна!" - помогнете на дивите животни в беда!
     29.08 Доброволци се грижат за 375 животни, спасени от "дом"
     24.08 Възражение против чл.6, ал.1, т.6 и чл.11, ал.1, т.10, буква „л” от Законопроекта за управление на етажната собственост
     17.08 Забраняват отглеждането на животни без изричното съгласие на съседите? Нека възразим!
     11.08 2008 - Програма на киноложките изложби в България


Последни новини
28.10 Исторически поврат в отношението към котките и кучетата в Европа

29.06 Ново зверство: обесиха куче в София

28.06 В Сърбия се очаква от есента Зоополиция

02.06 Официално откриване на Централна ветеринарна клиника в София

17.05 Кинолози внасят отворено писмо до Столична община

Последни ресурси
19.11 Пътеводител на добрия стопанин - брошура

23.10 Какво да направя, ако стана свидетел на жестокост към животно

14.10 Безплодие при кучето

14.10 Контрацептиви за животните

26.08 Още нещо за паразитите, противопаразитните лекарства и нуждата от навременно обезпаразитяване

Новости на сайта
27.09 "Пауза" на www.PARK4Pets.com

12.08 Раздел "Обяви" вече работи официално, съотвено и регистрцията на нови потребители!

14.08 Park4Pets в Гугъл

Park4Pets © 2008