Park4Pets
Влез · Регистрирай се  
Последни събития
21.12 Купете красивият благотворителен календар на dailapa.dog.bg

13.12 Благотворителен календар в помощ на децата с онкологични заболявания

01.10 Две събития по повод четвърти октомври - световен ден за защита на животните

13.07 Съвместна пресконференция на тема: Защо Комисията по правни въпроси в НС отново не прие законопроектите за инкриминиране на особената жестокост към животните в България?

28.06 До края на седмицата „Четири лапи” ще кастрират бездомни животни в Златоград

Последна обява
Тип: Подарявам
Категория: Куче
Заглавие: Плюшената Бони търси стопани
Пол: Момиче

Приятели

Velvet Heart kennel - Chinese Shar-Pei

dog.bg форум

БЕЗДОМ.инфо

Първи Български Зоопортал

Български Нюфаундленд Клуб "ТОП НЮФ"

Сдружение "Приятели на котката"

  Събития > Кампании, акции и протести > Козметика и кални бани във фокуса на Поморийския екофестивал тази година

Козметика и кални бани във фокуса на Поморийския екофестивал тази година

На 22 август, 2009 на брега на Поморийско езеро до Музея на солта ще стартира вторият екофестивал „Магията на Поморийско езеро” 2009. Фестивалът се организира от Зелени Балкани с подкрепата на Световна Банка и Послоството на Кралство Холандия в България, и съдействието на община Поморие.

Мероприятието ще бъде открито от посланика на Кралство Холандия в България, г-н Карел Ван Кестерел и представител на Световна Банка. Сред официалните гости са Мис България 2009, новият директор на РДГ Бургас, г-н Румен Желев, представители на РИОСВ Бургас и Община Поморие. Всеки от присъстващите на феста ще може да изпробва лечебните свойства на поморийската кал веднага след откриването. Мис България 2009, г-ца Антония Петрова ще се включи в калните бани заедно с останалите ентусиасти, които разбира се, трябва да си носят бански костюми.

Тазгодишното издание на фестивала ще разшири изложението си в посока козметични и лечебни продукти, произведени от поморийската кал и луга. Освен традиционното фотосафари и щанд за наблюдение на птици, тази година гостите на фестивала ще могат да участват и в различни екологични работилнички – от саморъчна изработка на сандали и бижута, до построяването на уютен дом без бетон. Алтернативните форми на туризъм и спорт, които могат да се практикуват през летния сезон също ще бъдат представени в рамките на събитието. Посетителите ще могат да разгледат и тематична изложба за промените в климата на Представителството на ЕК в България.

Сред участниците във фестивала ще бъдат местни производители на сол и ползватели на поморийската кал, Музеят на солта, Фондация Зелян бряг, Селище „Зелено училище”, Клуб по екстремни спортове „Адреналин”, туроператорите Spacia Wildlife и Пандеон, Асоциацията на парковете в България и дирекции на природните паркове, музикални формации и др.

Партньор-изложител е козметичната фирма Ален Мак, която от години произвежда небезизвестната паста за зъби Поморин, а Медийни партньори на събитието са Дарик Радио, Jazz FM, FM Lounge и Радио Браво.

Идеята на фестивала е да популяризира природното богатство на езерото и да покаже, че е възможно да бъдат развивани щадящи природата форми на туризъм, които да съхранят уникалните качества на солената лагуна. Поморийско езеро е защитена зона от мрежата НАТУРА 2000 и по двете Европейски директиви, а заради голямото си значение за опазване на птиците, през 2001 г. е обявена и за Рамсарско място т.е. е част от Списъка на световно значимите влажни зони. Езерото, което е защитена местност и според Закона за биологичното разнообразие, дава подслон на 266 вида птици и може да се превърне в един от най-атрактивните центрове за орнито-туризъм в България. От хилядолетия солената лагуна на Поморие и хората от региона са съжителствали в хармония и според Зелени Балкани това може да продължи, стига да се научим да ценим и да използваме разумно даровете на природата. За съжаление обаче през последните години Поморийско езеро е обект на изключителен човешки натиск.

За да подкрепи опазването и устойчивото използване на природните ресурси на солената лагуна, Зелени Балкани изпълнява проект „Поморийско езеро – консервация, възстановяване и устойчиво управление.” Проектът се осъществява с подкрепата на Глобалния екологичен фонд и Световната банка, в партньорство с МОСВ и Община Поморие.

За контакт: Нели Арабаджиева, Зелени Балкани, тел: 0884257711, narabadzhieva@greenbalkans.org

източник: Зелени Балкани19.08.2009г.


Предишни събития:

     17.08 Освобождаване на над 20 керкенези и забулени сови в Природен парк Витоша
     17.08 Музика за Рила в Националния музей „Земята и хората”
     13.08 Община Русе започва активна кампания за кастрация на кучета
     13.08 25 диви животни бяха освободени след лечение и рехабилитация в Спасителния център
     12.08 Стартира нов проект на БДЗП, който цели да идентифицира основните причини за загуба и деградация на горите в България


Последни новини
28.10 Исторически поврат в отношението към котките и кучетата в Европа

29.06 Ново зверство: обесиха куче в София

28.06 В Сърбия се очаква от есента Зоополиция

02.06 Официално откриване на Централна ветеринарна клиника в София

17.05 Кинолози внасят отворено писмо до Столична община

Последни ресурси
19.11 Пътеводител на добрия стопанин - брошура

23.10 Какво да направя, ако стана свидетел на жестокост към животно

14.10 Безплодие при кучето

14.10 Контрацептиви за животните

26.08 Още нещо за паразитите, противопаразитните лекарства и нуждата от навременно обезпаразитяване

Новости на сайта
27.09 "Пауза" на www.PARK4Pets.com

12.08 Раздел "Обяви" вече работи официално, съотвено и регистрцията на нови потребители!

14.08 Park4Pets в Гугъл

Park4Pets © 2008