Park4Pets
Влез · Регистрирай се  
Последни събития
21.12 Купете красивият благотворителен календар на dailapa.dog.bg

13.12 Благотворителен календар в помощ на децата с онкологични заболявания

01.10 Две събития по повод четвърти октомври - световен ден за защита на животните

13.07 Съвместна пресконференция на тема: Защо Комисията по правни въпроси в НС отново не прие законопроектите за инкриминиране на особената жестокост към животните в България?

28.06 До края на седмицата „Четири лапи” ще кастрират бездомни животни в Златоград

Последна обява
Тип: Подарявам
Категория: Куче
Заглавие: Плюшената Бони търси стопани
Пол: Момиче

Приятели

Velvet Heart kennel - Chinese Shar-Pei

dog.bg форум

БЕЗДОМ.инфо

Първи Български Зоопортал

Български Нюфаундленд Клуб "ТОП НЮФ"

Сдружение "Приятели на котката"

  Събития > Кампании, акции и протести > Принцеса връчи най-престижната награда за природозащита на Емил Тодоров от БДЗП - Новини от Природен фонд Уитли

Принцеса връчи най-престижната награда за природозащита на Емил Тодоров от БДЗП - Новини от Природен фонд Уитли

На 13 май 2009 г. в Лондон, Великобритания, Нейно кралско височество принцеса Анна връчи една от най-престижните световни награди за природозащита – Наградата Уитли, на Емил Тодоров от Бългорско дружество за защита на птиците (БДЗП) за работата му с общностите по долното течение на река Дунав за опазването на хиляди мигриращи и гнездящи птици.

Емил Тодоров, регионален координатор на Българското дружество за защита на птиците – Свищов, получи своята награда на церемония в Кралското географско дружество в Лондон, организирана от Природен фонд Уитли – благотворителна организация, която раздава международни природозащитни награди.

Наградата включва субсидия за природозащитен проект в размер на 30 000 £, дарени от Паула и Марио Фреринг, надписан плакет, членство във влиятелната организация на спечелилите награда Уитли и възможност да кандидатства за нова субсидия от Природен фонд Уитли.

Тази награда доказва заслугите на Емил за подсигуряване на нови природни убежища и защита на огромните ята птици, които използват река Дунав и нейните влажни зони за гнездене и миграция.

Най-високата награда на Природен фонд Уитли – Златната награда Уитли в размер на 60 000 £ получи д-р Гладис Калема-Зикусока от Уганда за природозащитната й дейност в гористия район Буинди. Тя обучава местните хора на мирно съжителство със застрашените планински горили и работи за предотвратяване на риска от предаване на инфекции при контакт с тях, поради приликите в ДНК-то на хората и горилите.

Нейно кралско височество връчи още четири награди по 30 000 £ на природозащитни лидери от Индия, Кения, Шри Ланка и Тайланд.

Коментирайки успеха на Емил Тодорв, създателят на фонда и председател на журито Едуард Уитли каза: „Целта на наградите Уитли е да открива и подкрепя природозащитници, чиято визия, страст, отдаденост и лидерски качества водят до вдъхновяващи резултати в опазването на природата и помагат за изграждането на бъдеще, в което хората и природата съжителстват в хармония.”

Той допълни: „Емил ни впечатли с умението си да въвлича местните хора в своите дейности като например фермерите, които поставят гнезда и рибарите, които пък докладват за гнезда на морски орли, както и с усилията, положени за убеждаване на българската държава да опазва своите природни ресурси докато търси и използва алтернативни източници на енергия”.

На церемонията по връчването на наградата присъства Кейт Хъмбъл от телевизия BBC, съорганизатор на събитието, както и 400 души публика, сред които посланици, донори и водещи лидери в опазването на околната среда.

Наградите Уитли се раздават всяка година от 1994 г. до днес. Тяхната цел е да открият, спонсорират и обнадеждят водещи природозащитни лидери и техните екипи. Тази година почти 100 човека се състезаваха за място на финала на Наградите Уитли.

Тазгодишни донори при набиране на фонда бяха HSBC Private Bank (UK) and WWF-UK, както и много семейни фондации. За повече информация моля посетете www.whitleyaward.org

Още информация…

Наградите Уитли са най-важните дарения на Природен фонд Уитли, благотворителна организация, регистрирана и базирана във Великобритания. Целта на Природен фонд Уитли е да открие най-динамичните природозащитни лидери в света и да подпомогне тяхната практическа дейност, насочена към едновременното опазване на дивата природа и местното население. Първата награда Уитли е присъден през 1994 г., когато един победител получава 15 000 лири (30 000 долара). От тогава броят и стойността на наградите непрекъснато се увеличава дотолкова, че в наши дни те са международно признати за едно от най-стойностните отличия, които може да получи един природозащитник.

Тазгодишните награди са на стойност 240 000 лири. Златната награда Уитли е на стойност 60 000 лири.

За да кандидатства за Награда Уитли, природозащитникът трябва да покаже своята работа в обастта на природозащитата, като и план за действие в бъдеще. За повече информация относно процеса на избор, критериите и предишни победители, моля посетете: http://www.whitleyaward.org

Отличителен белег на схемата за избор е, че Природен фонд Уитли се опитва да поддържа близък контакт с предишните победители и да съдейства за обмена на най-добри практики, научени уроци, кантакти и идеи. По този начин Природен фонд Уитли поддържа връзка с повече от 100 международни природозащитни лидери от над 50 страни. Предишните победители също са поканени да се състезават за допълнителни субсидии от фонда.

източник: Българско Дружество за Защита на Птиците21.05.2009г.


Предишни събития:

     17.05 Посланик Нанси Макълдауни откри доброволчексата инициатива за освежаване на зоогическата градина в София
     17.05 Именити лекари от България и Германия преглеждат мечките в парка в Белица
     29.04 Инициативата "Моят Зелен Град" вече и със сайт
     23.04 Виртуален поход "Да оставим опитите с животни в миналото"
     21.04 Земляни! Денят на Земята е ваш! Оставете марсианците в матрицата и елате!


Последни новини
28.10 Исторически поврат в отношението към котките и кучетата в Европа

29.06 Ново зверство: обесиха куче в София

28.06 В Сърбия се очаква от есента Зоополиция

02.06 Официално откриване на Централна ветеринарна клиника в София

17.05 Кинолози внасят отворено писмо до Столична община

Последни ресурси
19.11 Пътеводител на добрия стопанин - брошура

23.10 Какво да направя, ако стана свидетел на жестокост към животно

14.10 Безплодие при кучето

14.10 Контрацептиви за животните

26.08 Още нещо за паразитите, противопаразитните лекарства и нуждата от навременно обезпаразитяване

Новости на сайта
27.09 "Пауза" на www.PARK4Pets.com

12.08 Раздел "Обяви" вече работи официално, съотвено и регистрцията на нови потребители!

14.08 Park4Pets в Гугъл

Park4Pets © 2008