Park4Pets
Влез · Регистрирай се  
Последни събития
21.12 Купете красивият благотворителен календар на dailapa.dog.bg

13.12 Благотворителен календар в помощ на децата с онкологични заболявания

01.10 Две събития по повод четвърти октомври - световен ден за защита на животните

13.07 Съвместна пресконференция на тема: Защо Комисията по правни въпроси в НС отново не прие законопроектите за инкриминиране на особената жестокост към животните в България?

28.06 До края на седмицата „Четири лапи” ще кастрират бездомни животни в Златоград

Последна обява
Тип: Подарявам
Категория: Куче
Заглавие: Плюшената Бони търси стопани
Пол: Момиче

Приятели

Velvet Heart kennel - Chinese Shar-Pei

dog.bg форум

БЕЗДОМ.инфо

Първи Български Зоопортал

Български Нюфаундленд Клуб "ТОП НЮФ"

Сдружение "Приятели на котката"

  Събития > Кампании, акции и протести > Именити лекари от България и Германия преглеждат мечките в парка в Белица

Именити лекари от България и Германия преглеждат мечките в парка в Белица

От „Четири лапи” кастрират и бездомни животни в града

 

Между 18.05. и 22.05.2009 г. ще се проведе ежегодният медицински преглед на обитателите на Парка за танцуващи мечки в Белица. Основнен момент по време на събитието ще е прегледът на трите сръбски мечки, които бяха настанени в парка през януари. Освен тях още 9 мечки ще получат специално медицинско обслужване.

„За нас е много важно да добием колкото се може по-точна представа за здравословното състояние на трите мечки, които докарахме от Сърбия. Това ще ни помогне по-добре да се грижим за тях,” обяснява Васил Мадолев, ръководител на екипа от гледачи в парка. „Първо ще прегледаме двете по-млади – Сейда и Наташа - а Милена, която е на около 28 години, ще бъде прегледана в присъствието и на очен специалист, тъй като зрението й е много слабо.”

 

Тази година за четвърти път ще дойде немският зъболекар д-р Марк Лузе, който безвъзмездно се грижи за зъбите на мечките. За анестезията по време на манипулациите ще се грижи проф. Богдан Аминков от ветеринарния факултет на Лесотехническия институт. Освен сръбските мецани, лекарите ще продължат работа и по зъбите на Мишо. Ще бъдат му бъдат взети и кръвни проби, за да може да се установи със сигурност причината поради която всяка зима окапва козината му.

„По време на прегледа на всяка мечка ще преценим на място дали се налага да се изрязват и ноктите,” продължава Мадолев. „Тъй като предишните собственици на мечките са изрязвали ноктите им по доста жесток начин, животните не знаят как сами да ги скъсяват. Затова ние трябва да го правим, иначе има опасност от сериозни усложнения.”

След прегледа 2 мечки ще разменят местата си – по-буйната Рада ще отиде в сектор 4, където на по-голямо постранство са настанени по-темпераментни мечки, а Вела, която е с по-кротък нрав, ще замести Рада в сектор 1.

Тази година медицинският преглед на мечките съвпада и с проекта на „Четири лапи” за кастрация, ваксинация и обезпаразитяване на бездомни кучета и котки в община Белица. Както и през миналата година, за проекта от Швейцария е докарана мобилната клиника та фондацията, която е оборудвана по най-съвременни изисквания.

„Екипът ни е в Белица от 13-и май и вече имаме обработени над 100 животни,” разказва д-р Марина Иванова, ръководител на проекта. „Тази година освен в града, ще работим и в по-големите села от общината. Тъй като предлагаме безплатно обезпаразитяване и ваксинация против бяс и за домашни животни, още от ранни зори пред клиниката ни има опашка от хора със своите любимци.”

„Четири лапи” е международна организация за защита на животните със седалище във Виена и представителства във Великобритания, Холандия, Германия, Швейцария, Унгария, Румъния и България. В Брюксел функционира и офис по европейска политика. У нас е позната най-вече с Парка за танцуващи мечки в гр. Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо и с проектите си за кастриране на бездомни животни. В края на миналата година Фондация „Четири лапи” подписа споразумение с Министерство на земеделието и храните за съвместна дейност по прилагането на Закона за защита на животните.

За контакти:
Васил Мадолев, Ръководител екип в Парк за танцуващи мечки Белица, тел.: + 359 887 866 189, и-мейл: vasil.madolev@vier-pfoten.org
Д-р Марина Иванова, Проекти „Грижа за бездомните животни” на фондация "Четири лапи", тел.: + 359 884 738 515, и-мейл: marina.ivanova@vier-pfoten.org
Явор Гечев, Ръководител Маркетинг за България на „Четири лапи”, тел.: +359 887 875 264, и-мейл:
yavor.gechev@vier-pfoten.org17.05.2009г.


Предишни събития:

     29.04 Инициативата "Моят Зелен Град" вече и със сайт
     23.04 Виртуален поход "Да оставим опитите с животни в миналото"
     21.04 Земляни! Денят на Земята е ваш! Оставете марсианците в матрицата и елате!
     09.04 Великденски благотворителен базар в градът на липите
     08.04 Нетуоркс предлага награда от 1000лв за залавяне на отровителя(ите) на животни


Последни новини
28.10 Исторически поврат в отношението към котките и кучетата в Европа

29.06 Ново зверство: обесиха куче в София

28.06 В Сърбия се очаква от есента Зоополиция

02.06 Официално откриване на Централна ветеринарна клиника в София

17.05 Кинолози внасят отворено писмо до Столична община

Последни ресурси
19.11 Пътеводител на добрия стопанин - брошура

23.10 Какво да направя, ако стана свидетел на жестокост към животно

14.10 Безплодие при кучето

14.10 Контрацептиви за животните

26.08 Още нещо за паразитите, противопаразитните лекарства и нуждата от навременно обезпаразитяване

Новости на сайта
27.09 "Пауза" на www.PARK4Pets.com

12.08 Раздел "Обяви" вече работи официално, съотвено и регистрцията на нови потребители!

14.08 Park4Pets в Гугъл

Park4Pets © 2008