Park4Pets
Влез · Регистрирай се  
Последни събития
21.12 Купете красивият благотворителен календар на dailapa.dog.bg

13.12 Благотворителен календар в помощ на децата с онкологични заболявания

01.10 Две събития по повод четвърти октомври - световен ден за защита на животните

13.07 Съвместна пресконференция на тема: Защо Комисията по правни въпроси в НС отново не прие законопроектите за инкриминиране на особената жестокост към животните в България?

28.06 До края на седмицата „Четири лапи” ще кастрират бездомни животни в Златоград

Последна обява
Тип: Подарявам
Категория: Куче
Заглавие: Плюшената Бони търси стопани
Пол: Момиче

Приятели

Velvet Heart kennel - Chinese Shar-Pei

dog.bg форум

БЕЗДОМ.инфо

Първи Български Зоопортал

Български Нюфаундленд Клуб "ТОП НЮФ"

Сдружение "Приятели на котката"

  Събития > Кампании, акции и протести > Забраняват отглеждането на животни без изричното съгласие на съседите? Нека възразим!

 Срещу какво се борим?!

СКЪПИ ГРАЖДАНИ И ЛЮБИТЕЛИ НА ЖИВОТНИТЕ,

Борим се срещу нарушаването на човешките права, неприкосновеността на частната собственост и опитите на държавата да бяга от отговорност, когато не може да се справи с даден проблем.

Организираме подписка срещу Чл.6, ал.1, т.6 и Чл.11, ал.1, т.10, буква "л" от приетия на второ гласуване в Комисия по правните въпроси Законопроект за управление на етажната собственост
(Доклад 853-03-60/28.07.2008 от заседание на 17.07.2008- в уебсайта на НС) , а именно: 

...
Задължения на собствениците и обитателите
Чл. 6. (1) Собствениците са длъжни да:

6. не отглеждат животни в своите самостоятелни обекти без съгласието на непосредствените си съседи, с изключение на такива, които се отглеждат в клетки или аквариуми;
...

Правомощия на общото събрание
Чл. 11. (1) Общото събрание:

10. приема решения и за:

л) даване на съгласие за отглеждане на животни в етажната собственост.Считаме, че с този проектозакон се накърняват правата на човека и неприкосновеността на частната собственост. Създават се предпоставки за междусъседски войни и спекулативно ползване на конкретните точки за други цели. Поставят ни във вероятно условие на избор да нарушим новия Закон за управление на етажната собственост, като задържим своя любимец или да нарушим Закона за защита на животните и Закона за ветеринарномедицинската дейност като го изоставим. Грижата за животно у дома е начин на живот, който носи доказани емоционални, здравословни, възпитателни и културни позитиви. Ограничена е свободата на хората да изберат такъв начин на живот.

Не целим премахване на текста, а заместването му с такъв, задължаващ стопаните да отглеждат отговорно и безконфликтно своите любимци, като спазват Закона за Защита на животните, Закона за Ветеринарномедицинската Дейност, Правилника за Обществения Ред на сградата и задължително да носят финансова отговорност за действията на животните! 


НИЕ СМЕ ЗА: 

1. Отпадане на разпоредбите по чл. 6, ал. 1, т.6 и чл. 11, ал. 1, т.10, буква „л” поради несъответствието им с международни и български правни норми.

2. В подзаконов нормативен акт, а не в закон, да бъдат предвидени по-конкретен запис на правила и детайлно разписани задължения за собствениците на животни. Тези задължения да бъдат обвързани със съответната засилена отговорност и по-високи санкции и глоби за собствениците на животни при нарушаването на спокойствието и хигиенните условия на членовете на етажната собственост.

3. Компетентните органи, определени със съответния специален закон – ЗЗЖ и други свързани с него, да изпълняват своите правомощия, визирани в закона и да предприемат реални действия срещу нарушенията.

4. Обмисляне и съответно законодателно предложение относно засилено съдействие от органите на МВР и на Прокуратурата, както и създаване на специализиран орган, наблюдаващ и контролиращ придобиването, притежаването и отглеждането на животни, по аналогия на сходни органи в други държави – зоополиция.


Молим всеки, който е съгласен с нашите възражения и предложения, да ги подкрепи чрез предложената подписка. Подписката, заедно с аргументирано възражение, ще бъде адресирана до: Председателя на Народното Събрание; Президента на Република България, Комисията по правни въпроси, Комисията по жалбите и петициите на гражданите, Комисията по правата на човека и вероизповеданията, Омбудсмана, Българския хелзинкски комитет.

Работи се и по организацията на граждански протест на 28 септември, неделя - СЛЕДЕТЕ СТРАНИЦАТА http://park4pets.com/etsobstvenost/index.php  ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ !

Разпечатайте формуляра и съберете подписи от роднини, приятели, познати и непознати - до 02.10 за страната и до 04.10 за София. Когато разговаряте с хората, се аргументирайте според инструкциите! Участвайте в обсъждането на Възражението, което ще бъде внесено с подписката.

от редактора: Събраните подписи трябва да се предадат на гражданска група "Град за отговорни хора" - най-късно до 2ри октомври за страната и 4ти октомври за София. Молим всеки, който събере подписи, да се обади за това как да ни ги предаде на 0898 373838 - Надя или пише на мейл nadia-в-park4pets.com (заменете "-в-" с "@") или ICQ 229541168

ИНСТРУКЦИИ за събиране на подписи

Excel ФАЙЛ за събиране на подписи

Word ФАЙЛ за събиране на подписи

Заглавна страница за събиране на подписи

ВЪЗРАЖЕНИЕТО до институциите17.08.2008г.


Предишни събития:

     11.08 2008 - Програма на киноложките изложби в България
     24.05 ЧИСТ ГРАД ЗА ДЕЦАТА И ТЕХНИТЕ КУЧЕТА се проведе на 13 април 2008г.


Последни новини
28.10 Исторически поврат в отношението към котките и кучетата в Европа

29.06 Ново зверство: обесиха куче в София

28.06 В Сърбия се очаква от есента Зоополиция

02.06 Официално откриване на Централна ветеринарна клиника в София

17.05 Кинолози внасят отворено писмо до Столична община

Последни ресурси
19.11 Пътеводител на добрия стопанин - брошура

23.10 Какво да направя, ако стана свидетел на жестокост към животно

14.10 Безплодие при кучето

14.10 Контрацептиви за животните

26.08 Още нещо за паразитите, противопаразитните лекарства и нуждата от навременно обезпаразитяване

Новости на сайта
27.09 "Пауза" на www.PARK4Pets.com

12.08 Раздел "Обяви" вече работи официално, съотвено и регистрцията на нови потребители!

14.08 Park4Pets в Гугъл

Park4Pets © 2008