Park4Pets
Влез · Регистрирай се  
Последни събития
21.12 Купете красивият благотворителен календар на dailapa.dog.bg

13.12 Благотворителен календар в помощ на децата с онкологични заболявания

01.10 Две събития по повод четвърти октомври - световен ден за защита на животните

13.07 Съвместна пресконференция на тема: Защо Комисията по правни въпроси в НС отново не прие законопроектите за инкриминиране на особената жестокост към животните в България?

28.06 До края на седмицата „Четири лапи” ще кастрират бездомни животни в Златоград

Последна обява
Тип: Подарявам
Категория: Куче
Заглавие: Плюшената Бони търси стопани
Пол: Момиче

Приятели

Velvet Heart kennel - Chinese Shar-Pei

dog.bg форум

БЕЗДОМ.инфо

Първи Български Зоопортал

Български Нюфаундленд Клуб "ТОП НЮФ"

Сдружение "Приятели на котката"

  Събития > Кампании, акции и протести > Стартира национална кампания срещу жестокостта към животни “Срещу насилието – Жестокостта към животните е престъпление”!

Стартира национална кампания срещу жестокостта към животни “Срещу насилието – Жестокостта към животните е престъпление”!

На 24 януари стартира национална кампания срещу жестокостта към животни. Кампания “Срещу насилието – Жестокостта към животните е престъпление” започва в София и страната. Целта на кампанията е да се инкриминира особената жестокост и боевете с животни в Наказателния Кодекс на Република България. От утре доброволци ще събират подписи на 10 ключови позиции в София. Централното място ще е пл. Славейков, където ще бъдат представителите на организаторите, които ще коментират и дават информация на гражданите.

Кампанията се организира от гражданска група “Град за отговорни хора”, чийто уебсайт е www.city4people.eu. Официалното събиране на подписи ще стартира на 24.01 в периода 11-16 ч на площад Славейков, както и на други места в София. Подписи ще се събират и във Велико Търново, Пловдив, Видин и др. Подписките на обществени места ще продължат и на 25ти, 31ви и 1ви февруари, като се очаква и още градове да се включат в инициативата. Кампанията подрепят и редица неправителствени организации - „Четири лапи”, „На ти с природата”, Сдружение „Приятели на котката”, „Енимъл Райтс България” и др., както и от няколко уебсайта.

Гражданската група бе провокирана за тази кампания поради зачистилите случаи на особена жестокост към животни. Всички си спомняме за ”здравословното” хранене с кучета в Мугла, както и случая с използването на малки котенца, зайчета и кучета за храна за змии. „Такива прояви са недопустими”, разказва д-р Бобадова от „Град за отговорни хора”. „Надяваме се да съберем колкото се може повече подписи, за да докажем, че това наистина е един обществено значим проблем и трябва да се предприемат мерки, значително по-сериозни от административните глоби, предвидени в момента в Закона за защита на животните.”

“В повечето страни по света се смята, че особената жестокост към животни и и организирането на боеве с животни са престъпления. В страни като Великобритания и Швеция, такива закони съществуват от XIX век. Научно доказана е връзката между насилието над животно и насилието над хора. Над 80% от хората с криминални прояви са били жестоки към животни в миналото си.”, добавя д-р Бобадова.

“Град за отговорни хора” бяха инициатори и на кампанията "Не на съседската намеса в личния живот", в която се противопоставиха на задължителното предварително съгласие от съседите за отглеждане на домашен любимец в Законопроекта за управление на етажната собственост, както и на почистване на Южния парк под надслов "Чист град за децата и техните кучета". Всички проведени до момента кампании приключиха с успех!

 24.01.2009г.


Предишни събития:

     27.11 Седмица на екологичните филми - 1-7 декември
     27.11 Дни на предизвикателствата IV 2008
     11.11 Кампания "Спрете!"
     07.11 Кампанията на BestFriends се качи на ски
     07.11 Силата в числа - Конференцията "Без Бездомни Животни"


Последни новини
28.10 Исторически поврат в отношението към котките и кучетата в Европа

29.06 Ново зверство: обесиха куче в София

28.06 В Сърбия се очаква от есента Зоополиция

02.06 Официално откриване на Централна ветеринарна клиника в София

17.05 Кинолози внасят отворено писмо до Столична община

Последни ресурси
19.11 Пътеводител на добрия стопанин - брошура

23.10 Какво да направя, ако стана свидетел на жестокост към животно

14.10 Безплодие при кучето

14.10 Контрацептиви за животните

26.08 Още нещо за паразитите, противопаразитните лекарства и нуждата от навременно обезпаразитяване

Новости на сайта
27.09 "Пауза" на www.PARK4Pets.com

12.08 Раздел "Обяви" вече работи официално, съотвено и регистрцията на нови потребители!

14.08 Park4Pets в Гугъл

Park4Pets © 2008